Traditionele recepten met een twist

Zoete karbonades voor op de BBQ 

Recept voor 2 personen 

Ingredienten

  • 2 karbonades 
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 fles donker bier (33 cl)
  • 1 afsluitbaar plastic zakje
  • Zout/peper
  • Barbeque 

 

Voorbereiding 

  • Meng de bruine suiker, knoflook en (donker) bier, maak hier de marinade van.
  • Doe de karbonades en de marinade in de afsluitbare zak. 
  • Sluit de zak en kneed de zak zodat de marinade goed verdeeld wordt.
  • Leg de zak in de koelkast (minimaal 6 uur, liefst 24 uur).

 

Bereiding 

  • Steek de barbecue aan.
  • Haal de karbonades uit de koelkast, laat het vlees op kamertemperatuur komen circa 10 minuten.
  • Haal de karbonades uit de plastic zak en dep ze droog met keukenpapier.
  • Strooi wat peper en zout aan weerszijden van de karbonades.
  • Grill de karbonades circa 5 a 10 minuten totdat ze gaar zijn.

 

Eet smakelijk!