Ons bedrijf 

In 2007 hebben we een nieuwe stal gebouwd voor onze varkens. Deze stal voldoet aan de normen van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. In deze stal komt veel natuurlijk daglicht. Dit zorgt voor een natuurlijk leefritme voor onze varkens. Ze hebben veel ruimte, leven in groepen, hebben stro om in te wroeten en ballen en knabbelstokken om mee te spelen. Toch wilden wij meer. Meer gebruik maken van innovatieve technieken, maar ook het beter benutten van natuurlijke mogelijkheden. Alles om een prettige, milieuvriendelijke en gezonde omgeving voor onze dieren te creëren. Toen kwam Varkenshoff op ons pad.                                                                                                                                                                        

De familie 

Annemarie

Mijn naam is Annemarie, ik kom uit een groot gezin. Van huis uit heb ik geleerd dat je moet zorgen voor elkaar, voor de dieren, en voor onze planeet. Elke dag ga ik met plezier de stal in. Geen dag is hetzelfde, ik voer de dieren en probeer hun lichaamstaal te lezen. Zijn ze happy? Is er wat aan de hand? Wat kan ik voor ze doen? Het allermooiste vind ik het kraaamgedeelte. Het moment dat de zeug met haar gedrag laat zien dat de biggetjes geboren worden, haar ondersteunen waar ik kan, en dan genieten als moeder met haar kroost tevreden in haar nest ligt. Dan ben ik blij! Voor mij is Varkenshoff terug naar hoe mijn papa vroeger zijn varkens hield. Voor mij is Varkenshoff een droomstal!

Herbert

Mijn naam is Herbert, geboren en getogen op een gemengd bedrijf met varkens en koeien. Van jongs af aan heb ik altijd meegeholpen op de boerderij, eerst veel op de trekker gereden, later ben ik mij gaan interesseren voor de varkens. Inmiddels werk ik samen met Annemarie en onze kinderen op ons mooie varkensbedrijf. Op ons moederbedrijf Veldhoekporc worden de varkens gehouden volgens het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Mijn werk bestaat uit het voeren, nakijken van de varkens maar ook regelzaken zoals het bestellen van voer en dergelijke. Varkenshoff is onze volgende stap in een nieuwe varkenshouderij waar de behoeften van het dier centraal staan. 

Kim

Mijn naam is Kim ik ben opgegroeid op de boerderij. Van jongs af aan ben ik gek op dieren. Oorspronkelijk heb ik een opleiding in de zorg gedaan maar de boerderij bleef interesseren. Op dit moment ben ik bijna klaar met mijn studie agrarisch ondernemerschap. Ik ben volledig betrokken bij  Varkenshoff. In mijn ogen een prachtig bedrijf waar verschillende inzichten samen komen, waar ik mij volledig in kan vinden. Op Varkenshoff verzorg ik lessen, rondleidingen en diverse arrangementen. Daarnaast wil ik Varkenshoff vlees op de kaart zetten!

Bart

Mijn naam is Bart, ik heb altijd affiniteit gehad met de dieren en de werkzaamheden op de boerderij van mijn ouders. De techniek sprak mij ook erg aan en daarom heb ik een opleiding richting civiele techniek (watermanagement) gevolgd. Ik heb geholpen met de bouw van Varkenshoff.  Ik hoop in de toekomst nog vaak betrokken te zijn bij Varkenshoff!

Niels

Mijn naam is Niels, ik ben bijna klaar met mijn studie agrarisch ondernemerschap. Van jongs af aan ben ik betrokken bij het bedrijf van mijn ouders. Naast mijn studie ben ik werkzaam geweest op verschillende varkensbedrijven. Het gedrag van het dier boeit mij zeer, gedrag is de taal die het varkens met ons spreekt. Met hulp van het gezin ga ik het Varkenshoff draaiende houden.  Ik hoop dat Varkenshoff ons nog meer zal leren over het gedrag van varkens en hun behoeften die ik mogelijk in de toekomst in het hele bedrijf kan verwerken.  

Rens

Mijn naam is Rens, bijna klaar met de HAVO. Na dit jaar ga ik in Groningen studeren. Ik ben altijd gepassioneerd geweest van techniek, daarom ga ik werktuigbouwkunde studeren. In mijn vrije tijd help ik graag in en rondom de boerderij. Het project Varkenshoff vind ik mooi, ik ben betrokken geweest bij de bouw van Varkenshoff.